Vineri 20 februarie 2015

Vrei să ști care este legătura între corupție şi terorism? 

Citește acest articol:

http://www.diacaf.com/stiri/international/de-ce-coruptia-ameninta-pacea-mondiala-explicatii-de-la_21645564.html

Autoarea cărții “Hoții de stat” – Sarah Chayes explica foarte convingător ca de fapt, terorismul este o reactie fireasca a maselor asuprite (in special a celor din Africa, America de Sud si Orientul Mijlociu) la “puterea tutelara a cleptocratilor lumii”. Statele lumii occidentale sunt conduse de fapt de o elita cu puternice legaturi in lumea interlopa, ale carei radacini provin inca din Evul mediu, cand Biserica Catolica era atotputernica in Europa occidentala. Cu alte cuvinte, adevarata amenintare fata de valorile democratice si pacea mondiala este coruptia statelor occidentale, care provoaca actele teroriste impotriva propriilor cetateni.

Legătura cu domeniul juridic:

Justiția este arma cea mai eficienta împotriva corupției si de multe ori, ultima baricada în calea anarhiei.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hai să ne mai şi distrăm!

Nu trebuie sa fim tot timpul „scortosi”! La urma urmei, viata este frumoasa si trebuie traita din plin, asa cum fac si tipii din acest material video:

http://www.diacaf.com/stiri/auto/farsa-devenita-viral-pe-internet-ce-au-patit-barbatii_21605773.html

Baieti, nu-i asa ca v-ar place si voua o tura?!?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gasiti aici cateva caricaturi care ironizeaza stilul de viata al majoritatii oamenilor de azi:

http://www.dailybusiness.ro/stiri-lifestyle/20-de-imagini-sarcastice-care-te-vor-face-sa-iti-reconsideri-stilul-de-viata-105425/

Legatura cu domeniul juridic:

Ce, avocatii nu au voie sa se distreze?

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

De la 1 martie 2015, operatorii economici trebuie sa afișeze un nou anunț de atenționare impus de ANAF

Sigur ati auzit de ordonanta prin care Guvernul incearca sa combata evaziunea fiscala in domeniul comertului si serviciilor catre populatie. In esenta, regula spune ca poti pleca cu marfa cumparata sau fara sa platesti serviciul, daca ti se refuza eliberarea bonului fiscal. Se pare ca onor guvernantii nostri ne cred pe toti hoti si evazionisti, gata sa profitam de orice ocazie sa dam „teapa” statului sau patronului imbogatit pe spinarea noastra. Ei nu inteleg ca, de fapt, romanii sunt civilizati si solidari cu vanzatorul din magazin atunci cand isi fac cumparaturile. De multe ori, chiar si eu, nu mai astept sa mi se dea bonul fiscal, chiar daca stiu ca risc o amenda de la fisc. Pe vanzator il respect si apreciez pentru ca ma serveste de fiecare data cu zambetul pe buze si uneori imi spune si vorba buna. Dar daca la usa magazinului ar aparea un inspector ANAF sa-mi ceara pe un ton rastit bonul fiscal, oare l-as „da in gat” pe vanzator, asa cum ma obliga legea? Va spun sincer ca nu! Si sunt convins ca astfel ar proceda aproape toti romanii. De ce? Pentru ca, din pacate trebuie sa o spun, statul nu este capabil sa ne dovedeasca ca banii colectati din taxe si impozite se intorc la noi sub forma de servicii publice de calitate. Oriunde mergem intr-o institutie publica, suntem primiti, aproape intotdeauna, de aceleasi mutre acre si plictisite, de parca le-am cere o favoare, nu un serviciu public pentru care sunt platiti. Si atunci, de ce sa respect eu niste reguli impuse de cativa smecheri cu gulere albe, pusi pe capatuiala si jaf din banul public? Revenind la aceasta masura absurda prin care se incearca, vezi Doamne(!), combaterea evaziunii fiscale, ma intreb cum ar putea fi pusa in aplicare, din moment ce marfa se plateste inainte de primirea bonului fiscal. Ce fac, tin banii in mana pana primesc bonul si numar pana la 3? Sau poate ar trebui sa iasa niste norme prin care sa se stabileasca cat timp trebuie sa asteptam pana fugim cu marfa in sacosa. Ca doar nu o sa ma lase vanzatorul sa plec fara sa platesc. Parca si vad cum un vanzator fuge dupa unul cu sacosa in mana strigand in gura mare:

– Puneti mana pe el ca n-a platit marfa!

Iar tipul cu sacosa sa strige:

– Ba nu-i adevarat! Eu am vrut sa platesc, dar el nu a vrut sa-mi dea bon fiscal!

– Ba i-l dadeam, dar el a fugit inainte fara sa plateasca. Uite, am bonul la mine.

Daca as fi un smecher, as cumpara aceasi marfa cu bon fiscal de la alt magazin si apoi i-as spune calm vanzatorului:

– Ce vrei nene (sau tanti, dupa caz), de la mine? Nu am luat marfa de la tine! Uite am si bon fiscal.

Probabil ca multe magazine se vor inchide din cauza fenomenului de „furt legal”. Politia si ANAF se vor bloca in mii de anchete pentru a stabili daca este furt sau evaziune fiscala. Intre-timp, inca un milion de romani vor pleca in strainatate sa munceasca, dupa ce si-au pierdut micile afaceri sau serviciul la patron. Marile lanturi de magazie vor avea incasari tot mai mari, pe masura ce vor disparea si ultimile magazine mici de cartier. Firmele de paza si protectie vor prospera si ele, angajate de supermarket-uri sa pazeasca clientii la casele de marcat. Tinerii teribilisti vor posta pe facebook filmulete in care sunt fugariti de agentii de paza. Televiziunile vor creste in audienta prezentand stiri si reportaje despre acest fenomen de masa.

Daca stau bine si ma gandesc, pana la urma s-ar putea ca aceasta masura sa fie chiar benefica pentru economie si bugetul statului. Poate ca, in definitiv, asta si urmareste guvernul: „transferul gratuit de bunuri si servicii catre populatia iute de mana si picior”. Va fi un fel de selectie naturala in urma careia cei slabi de inger, grasii si batranii vor fi eliminati treptat. In 10 ani, populatia Romaniei va fi redusa la maxim 10 milioane, dar va fi formata numai din exemplare puternice si bine adaptate la noua ordine mondiala.

A, era sa uit! Aici puteti citi articolul despre masurile impuse de Guvern prin Ordonanta nr. 10/2015:

http://legestart.ro/atentie-din-1-martie-operatorii-economici-sunt-obligati-sa-afiseze-acest-anunt/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Amenzile pentru neplata rovinietei pot fi anulate pe un viciu de formă

In sfarsit, vad si eu o initiativa laudabila din partea institutiei numita „Avocatul Poporului”. Daca pana acum, Avocatul Poporului mai mult mima rolul de aparator al cetateanului, ratacind sesizarile primite in „suveica” birocratiei, iata ca, de aceasta data, a „indraznit sa ceara Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa constate ca procesele verbale emise de CNADNR pentru neplata rovinietei sunt nule de drept, pe motiv ca nu poarta semnatura olografa a agentului constatator. Se stie ca aceste procese verbale sunt comunicate contravenientilor cu mentiunea ca au fost generate si semnate electronic conform …., de catre agentul …… Nu are rost sa intru in detalii! Daca ai fost vreodata amendat de CNADNR, poti citi aceasta mentiune scrisa cu litere mici chiar la sfarsitul procesului verbal.

Inalta Curte a admis cererea, constatand ca o semnatura electronica nu poate fi aplicata decat unui inscris sub forma electronica, asa cum prevede Legea nr. 445/2001. Cu alte cuvinte, semnatura electronica se poate atasa unui fisier in format word, txt, pdf, sau alt format similar. Acest gen de fisier cu semnatura electronica atasata se poate transmite prin e-mail sau pe un suport fizic (CD, DVD, memory stick), pentru ca el contine si acel cod unic de identificare care poate fi verificat. Daca ai printat pe hartie acest fisier, nu inseamna ca el mai poate fi considerat valabil semnat, pentru ca nu preia si codul de identificare a semnaturii electronice.

In aroganta si ignoranta lor, cei de la CNADNR au crezut ca nu mai este cazul sa semneze procesele verbale si au tot trimis cu miile pana cand Justitia le-a trantit aceasta decizie care le anuleaza toate procesele verbale emise pana acum. Mai mult decat atat, ei ar putea fi obligati sa restituie si amenzile incasate in ultimii 3 ani, pentru ca legea permite oricand invocarea nulitatii absolute, chiar si dupa trecerea celor 15 zile prevazute pentru contestarea lor.

Aici puteti citi un articol detaliat despre decizia Inaltei Curti:

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_39915/ICCJ-Amenda-pentru-soferii-care-nu-au-rovinieta-si-sunt-depistati-cu-camerele-video-este-nula-daca-procesul-verbal-nu-este-semnat.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Click aici puteți citi părerile unor clienți mulțumiți de serviciile noastre.

ANALIZĂM GRATUIT PROBLEMA TA JURIDICĂ!
in 24 de ore vei primi un mesaj ce va cuprinde:

  • explicaţii cu privire la natura problemei juridice cu care te confrunţi;
  • soluţiile propuse de noi pentru rezolvare;
  • serviciile pe care le putem oferi;
  • tariful pentru fiecare serviciu oferit.

Trebuie doar să completezi formularul de comandă!