Cine suntem si ce va oferim?

Cine suntem ?

LegalServNet aduce un concept nou pe piața serviciilor juridice:

  • servicii juridice rapide prin intermediul portalului legalservnet.ro (in maxim 48 de ore de la completarea formularului de comanda: “Vreau ANALIZA GRATUITA”);
  • tarife fixe si rezonabile(între 500 de lei şi 1500 de lei), in anumite limite(detalii la sectiunea “Tarife”);
  • garanția calității serviciilor(detalii la secțiunea „Garanții”).

Ce poți obține cu ajutorul nostru?

Ideea creării acestui site a pornit de la necesitatea găsirii unei soluții rapide, eficiente şi accesibile pentru majoritatea cetățenilor de a avea acces la justiție sau de a-si rezolva problemele juridice pe care le intampina in viata de zi cu zi.

O problema juridica poate fi evitata sau cel putin preintampinata, daca apelezi din timp la un avocat care iti poate explica natura problemei si te poate indruma in rezolvarea ei.

Atitudinea preventiva este cea mai buna solutie in domeniul juridic, asa cum in domeniul medical, controlul preventiv ajuta la depistarea timpurie a unei probleme de sanatate.

In plus, atitudinea preventiva te scuteste de mult timp pierdut prin tribunale, de multi bani cheltuiti cu taxe, onorarii si alte costuri pentru sustinerea litigiilor si cel mai important, de nervi si frustrare datorate sistemului judiciar greoi si ineficient.

De aceea, nimeni nu-si doreste sa ajunga in fata instantelor de judecata, dar din pacate, cei care nu inteleg sa apeleze din timp la un avocat, ajung de cele mai multe ori in fata judecatorului sau mai grav, sunt executati silit de catre un executor judecatoresc.

Iata cateva exemple de probleme juridice care pot fi evitate daca se apeleaza din timp la un avocat:

  • nerecuperarea unui avans achitat pentru cumpararea unui apartament, pentru ca la semnarea precontractului nu a verificat daca exista autorizatie de construire si avizele necesare inceperii constructiei;
  • executarea silita pentru o suma mai mare decat cea datorata sau pe care nu mai putea fi obligat sa o plateasca datorita prescriptiei(dupa 3 ani de la scadenta), pentru ca nu a contestat in 15 zile somatia de plata sau a acceptat o plata partiala la presiunea creditorului;
  • semnarea unui contract de imprumut cu o dobanda exagerat de mare in cazul depasirii termenelor de plata; este cazul imprumuturilor de sume mici (cateva mii de lei) de la IFN (Institutii financiare nonbancare), care prevad dobanda penalizatoare si comisioane de peste 100% din suma imprumutata.

Noi știm ca te putem ajuta să eviți aceste probleme, dacă apelezi din timp la serviciile noastre juridice on-line.

Pe de alta parte, sunt situatii cand chiar nu se poate evita un litigiu, caz in care este esential sa se apeleze la un avocat.

Din pacate, prea multi oameni fac greseala sa gestioneze singuri un litigiu, astfel ca ajung de cele mai multe ori sa piarda, chiar daca dreptatea este de partea lor.

Poate parea nedrept, dar trebuie sa intelegeti ca rolul justitiei este de a stabili adevarul si de aplicare a legii, pe baza probelor administrate de partile implicate.

Judecatorii sunt prea aglomerati cu dosare si nu au rabdare sa explice justitiabililor regulile de procedura.

Aici intervine rolul esential al avocatului – administrarea probelor si interpretarea lor in interesul clientului.

Exista reguli de procedura ce impun anumite demersuri intr-un anumit timp limita, pe care un avocat competent le poate folosi cu succes in avantajul clientului sau.

Ati putea intelege de aici ca fara avocat in sala de judecata nu aveti nici o sansa sa castigati un proces.

Ei bine, vestea buna este ca un proces se poate castiga chiar si fara avocat in sala de judecata, daca clientul este indrumat online(prin e-mail si telefon) de catre unul dintre avocatii nostri colaboratori.

Judecatorul isi formeaza opinia in principal pe baza documentelor din dosar si mai putin pe prestatia avocatului in sala de judecata.

Este si normal, avand in vedere numarul mare de dosare pe care le are de solutionat intr-un timp foarte scurt.

De aceea, avocatii cu experienta cer judecatorului sa amane pronuntarea cu o saptamana, pentru a formula concluzii scrise, in care fac o sinteza a procesului si puncteaza elementele esentiale in favoarea clientului lor.

Prin urmare, judecatorul poate fi convins cu sanse mari de reusita doar prin cereri redactate de un avocat cu experienta, fara a fi necesara prezenta sa in sala de judecata!

Stim asta pentru ca unii dintre clientii nostri chiar au castigat procese sub indrumarea noastra!

Gasiti aici dosarele in care clientii nostri au castigat pe baza cererilor redactate de avocatii nostri, fara sa se prezinte in instanta si uneori fara a fi reprezentati de un avocat: